Hlavní navigace

Nové studio postaví Česká televize patrně v Brně-Bosonohách

7. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 5. 2008

Nová budova brněnského studia České televize vnikne patrně v Brně-Bosonohách. Náhradní variantou je brněnská část Žebětín. ČTK a Lidovým novinám to dnes potvrdil technický ředitel ČT Rudolf Pop. Odhadované náklady na stavbu studia včetně technického vybavení převyšují 600 milionů korun. Studio by mělo vzniknout do konce roku 2011.

Realitní kancelář, s níž má televize smlouvu, již vykoupila zhruba 80 procent z 15.000 metrů čtverečních pozemků v Bosonohách.

Nyní televize sídlí ve dvou budovách v centru města. Dispozičně ale ne zcela vyhovují televizním potřebám. Obě současné budovy pocházejí z první republiky a dosud nebyly celkově rekonstruovány. Budova Typos v Jezuitské ulici byla původně bytovým domem a prostory v suterénu, kde je nyní studio, bývaly tančírnou. Budova v Běhounské sloužila dříve jako banka. Dále má televize ještě sklady a garáže v Židenicích. Všechny budovy by ČT chtěla prodat a z výtěžku uhradit část nákladů na výstavbu nového sídla.

BRAND24

Televize v minulosti usilovala o areál bývalých Jaselských kasáren poblíž centra Brna, v nichž se natáčel seriál Četnické humoresky. Nakonec si to ale kvůli vysoké ceně a nevyjasněným vlastnickým poměrům rozmyslela.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).