Hlavní navigace

Nova zrušila oddělení mediálního práva, právnička Markéta Havlová odešla

27. 1. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
27. 1. 2011

Dlouholetá právní zástupkyně Novy Markéta Havlová (na snímku), která zastupovala televizi ve sporech s Radou pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), k 25. lednu odešla z Novy. Vedení stanice totiž z organizačních důvodů zrušilo k 24. lednu oddělení mediálního práva, jež bylo k dispozici tvůrcům a zejména redakcím zpravodajství a publicistiky v případě, že kvůli některému z příspěvků Nově hrozily žaloby nebo problémy s RRTV.

K TÉMATU: Ředitel Novy Jan Andruško: Budeme propouštět, ale ne 100 lidí

Z důvodu organizační změny bylo rozhodnutím jednatelů ze dne 24.1. zrušeno oddělení mediálního práva. Vedoucí oddělení mediálního práva Markéta Havlová odešla po dohodě a veškerá agenda oddělení mediálního práva přechází od 25.1. na právní oddělení, sdělila zaměstnancům Novy ředitelka personálního oddělení Radmila P. Jirkovská. Místo Havlové nyní bude Novu před RRTV hájit vedoucí právního oddělení Štěpán Peichl.

ČTĚTE TAKÉ: Nova bude dávat tureckou telenovelu Tisíc a jedna noc pět dní v týdnu

Markéta Havlová je výtečná osobnost, nebála se RRTV jako všichni právníci z ostatních televizí. Vždy, když jsme potřebovali její pomoc, přišla, zhlédla reportáž, nadiktovala: tohle rozrastrujte, tohle úplně vystřihněte, tohle neříkejte, tohle řekněte jinak, ale vysílat se to dá, řekl serveru DigiZone.cz zaměstnanec Novy, který si nepřál být jmenován. Havlová působila na Nově už za Vladimíra Železného, zastupovala ho i v některých jeho osobních sporech.

NAPSALI JSME: Byl to špatný rok pro Novu, a ten letošní bude ještě horší

BRAND24

Nova v těchto dnech připravuje masivnější propouštění, na trhu se dokonce hovoří o tom, že by z této televize mělo odejít až 100 lidí. To však mluvčí Novy Michaela Fričová i nový generální ředitel Jan Andruško odmítli. Lidé, kteří jsou pro tuto firmu potřební, tu své místo mají, a společnost udělá vše pro to, aby si je udržela. Ti, kteří pro společnost nejsou využitelní, odejdou. To není žádný neobvyklý postup, ale princip každé úspěšné firmy, prohlásil Andruško, sám právník.

Situací na Nově se bude zabývat zítřejší článek na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).