Hlavní navigace

Televize Nova získala licenci pro svůj pátý program zaměřený na muže

23. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 8. 2011

Vysílací licenci pro svůj v pořadí již pátý televizní program zaměřený na muže získala dnes od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnost CET 21, která provozuje televizi Nova. Stanice má pracovní název Kanál 5, podle vedení Novy však nejde o její konečný název, protože by měl obsahovat název „Nova“. Oprávnění od RRTV se týká celoplošného zemského digitálního a kabelového vysílání.

K TÉMATU: Nova žádá RRTV o licenci pro Kanál 5. Ve hře je Nova Men a Nova Action

Kanál bude zaměřený na muže. Mají to specifikované jako na převážně mužskou část diváků všech věkových kategorií, nikoliv dětí, řekla agentuře ČTK předsedkyně vysílací rady Kateřina Kalistová. Nový program má vysílat 18 až 20 hodin denně a podle dřívějšího prohlášení generálního ředitele Novy Jana Andruška zřejmě využije pozemní multiplex 3, v němž vysílá ženský kanál Prima love. Odstartovat by měl po dokončení pozemní digitalizace.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nova potvrdila, že připravuje nové tematické kanály. Jeden už brzy

Pátý program Novy má být zaměřen především na sport, dramatickou a dokumentární tvorbu americké produkce. V podstatě by tedy měl být jakousi „ochutnávkou“ vysílání placeného kabelového a satelitního kanálu Nova Sport. Vedle sportu však nabídne i akční, kriminální a sci-fi filmy. Ze sportu by mělo jít především o fotbal, hokej a motorismus. Název Kanál 5 může Nova změnit jednoduchou žádostí, opět u RRTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).