Hlavní navigace

Nova začala vracet státu analogové kmitočty, které vypnula. Už je neblokuje

5. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 7. 2011

Analogové kmitočty, na kterých už nevysílá, ale zatím si je ponechávala ve svém vlastnictví, začala státu vracet televize Nova. Doposud přitom tyto vysílací kanály blokovala pro další použití. Ustoupili jsme z obranné strategie, začali jsme kmitočty odevzdávat. Možná ale kdybych celou analogovou sadu pořád držel, diskuse se státem by vypadala jinak, prohlásil v rozhovoru pro týdeník Euro generální ředitel Novy Jan Andruško v narážce na vyjednávání se zákonodárci o otázce omezení nebo úplného zrušení reklamy v České televizi.

K TÉMATU: Nova zveřejnila seznam toho, co vypnula k 30. červnu: 34 vysílačů a 184 dokrývačů

Tipy C

Andruško v rozhovoru slíbil, že Nova nyní bude vypínat všechny analogové vysílače a dokrývače podle termínů určených v Technickém plánu přechodu ze zemského analogového na zemské digitální televizní vysílání. V listopadu 2011 se má podle plánu vypnout veškerý analog všude kromě Jesenicka a Zlínska, ze všech hlavních vysílačů i v sekundární a terciární síti stanovišť. To vše vypneme, kromě oněch dvou oblastí, řekl šéf Novy.

Ke konci června Nova provedla vůbec největší vypínání analogového vysílání za svoji existenci. V územních oblastech Brno, Jihlava a Trutnov ukončila analogové vysílání na 34 vysílačích a 184 dokrývačích. Všechno, co můžeme podle Technického plánu přechodu na digitální vysílání vypnout, jsme vypnuli, okomentoval to Andruško. Před 30. červnem si přitom Nova udržovala masivní analogové pokrytí, které dosahovalo 76 procentům obyvatel České republiky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).