Hlavní navigace

Nova vyzývá zákazníky Voya k nainstalování pluginu Google Widevine

25. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Streamování obsahu pomocí technologie Google Widevine představila Nova poprvé před dvěma lety, kdy ji prezentovala jako nástupce Silverlightu od Microsoftu.

Provozovatel videoportálu Voyo.cz, mediální skupina Nova, začala registrovaným uživatelům této služby zasílat e-maily, v nichž je vyzývá, aby si do internetového prohlížeče nainstalovaly plugin (doplněk) Google Widevine. Ten ji má, jak Nova upozorňuje, do budoucna nabídnout lepší kvalitu videa. Nemusíte mít žádný strach. Je to bezpečné, jednoduché a zdarma, ujišťuje své klienty na videoportálu Voyo Nova. Nasazení technologie je ale důležité i z jiného pohledu, obsahuje i takzvanou ochranu obsahu pomocí „Widevine DRM“, která znepříjemňuje činnost internetovým pirátům.

BRAND24

Textová informace, která se objeví návštěvníkům stránek Voyo.cz
Autor: repro foto Voyo.cz

Textová informace, která se objeví návštěvníkům stránek Voyo.cz. Obrázek lze zvětšit.

Z ARCHIVU: Nova chce streamovat na chytrých televizorech i své kanály. Začne Novou Sport

Nova nabízí v rámci kompatibility uživatelova zařízení možnost ověření chodu služby pomocí několika testovacích nástrojů, a to prostřednictvím této webové stránky. Stránka mimo jiné ověří, zdali má uživatel aktivní JavaScript, Cookies, jaký má operační systém, internetový prohlížeč a jaká je rychlost jeho připojení. V případě, že některou ze součástí nemá nainstalovanou, objeví se mu vedle ní červený křížek a důvod, proč ověření selhalo. Jedním z nich může být například právě absence pluginu Google Widevine. Nova vsadila na nasazení technologie, která je chápana jako nástupce Silverlightu, již před dvěma lety.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).