Hlavní navigace

Nova vstoupila do Koalice pro digitální televizi, žádá ale změny

1. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 7. 2007

Televize Nova se přihlásila k prohlášení Koalice pro digitální televizi a stala se tak čtrnáctým členem tohoto volného sdružení na podporu digitalizace televizního vysílání v České republice. Ustanovení takovéto koalice je podle našeho názoru krok správným směrem, prohlásil generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Zkušenosti ze zahraničí ukazují, že bez společné platformy sdružující všechny ty, kterých se proces digitalizace televizního vysílání dotýká, nelze tak náročnou operaci uskutečnit, vysvětlil Dvořák, proč se Nova po úvodním váhání rozhodla přidat ke koalici. Jak dále dodal, připojit podpis pod tak závažné prohlášení televize nemohla ihned, protože jej musela nejprve konzultovat se svými majiteli.

TV Nova je stanice vlastněná společností CME kotovanou na burze. Při podpisu tak závažných dokumentů, jako je toto prohlášení, pro nás proto platí striktní pravidla a nemůžeme je podepsat bez důkladné analýzy. To je důvodem, proč jsme se k prohlášení nepřipojili přímo na místě v den jeho vyhlášení. Po důkladném prostudování dokumentu jsme se navíc shodli na tom, že prohlášení by mělo obsahovat některá dílčí doplnění a změny, uvedl Dvořák.

BRAND24

Nova proto navrhla změny v prohlášení, které zjemňují původní verzi a obsahují například podmínky, za jakých je sama ochotna vypnout analogové vysílače a plně přejít na digitální vysílání. Za ty považuje dostatečnou penetraci set-top-boxů v domácnostech (návrh ale neobsahuje žádné konkrétní číslo), zajištění dostatečně kvalitního příjmu zemského televizního vysílání pro všechny (dosavadní verze hovořila pouze o „zajištění příjmu“ bez stanovení kvality) a možnost vysílání HDTV v pozemních sítích.

DOKUMENTY:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).