Hlavní navigace

Nova Sport nabídne přenosy z Ligy mistrů a KHL na internetu zdarma

25. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 8. 2009

Televize Nova sport hodlá v nadcházející sezoně výrazně posílit i vysílání na internetu. Plánuje nabízet minimálně jeden bezplatný sportovní přenos denně pro české i slovenské diváky. Na rozdíl od jiných platforem tak divák nebude muset za příjem platit a dostane se k poměrně atraktivním produktům – například k fotbalové Lize mistrů (2 bezplatné přenosy týdně, ostatní za poplatek) nebo hokejové KHL (2 bezplatné přenosy týdně). Serveru Digizone.cz to řekl ředitel stanice Marek Kindernay.

Naším cílem je, aby i na internetu měl divák možnost sledovat každý den nějaký přenos, podobně jako v televizi. Takže kromě Champions League teď na internetu připravujeme přenos Red Bull X-Fighters. Plánujeme nabízet například KHL na internetu živě dvakrát týdně, takže bude to další možnost, jak program sledovat a pomoci internetu, uvedl Kindernay a dodal, že případného odlivu platících zákazníků se neobává. Myslím, že pořád je markantní rozdíl mezi sledováním televize a streamovaného videa na internetu. Takže tohoto efektu se neobáváme.

BRAND24

Ředitel Novy sport zároveň připustil, že otevřená je i možnost vysílání přímých přenosů z O2 Extraligy, o které měla Nova rovněž zájem. Jednání s distributorem práv ale pořád probíhají a tak není ještě jasné, zda se česká hokejová extraliga na obrazovkách Novy opravdu objeví. Jisté jsou jen dva přenosy týdně na ČT 4.

O dalších novinkách, které Nova sport připravuje na podzim, si můžete přečíst v dnešním obsáhlém rozhovoru Digizone.cz s Markem Kindernayem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).