Hlavní navigace

Nova si registruje „fandu“, údajný název a logo nového kanálu pro muže

18. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový program Novy musí odstartovat do konce srpna, jinak mu propadne vysílací licence. Televize si registrovala i ochranné známky mKÓD, mZONE a KOK Koukej.

Bude se nový kanál Novy, který zatím nese pracovní název Kanál 5 a vysílací licenci získal již loni v srpnu, jmenovat „fanda“? Je to pravděpodobné. Nejen že tento název proniknul už loni na podzim mezi novináře, ale televize Nova si ho tuto středu nechala zaregistrovat u Úřadu průmyslového vlastnictví. Nejde jen o prostý název, televize požádala o registraci kombinované známky včetně loga. V internetové databázi úřadu se ale zatím grafická podoba loga nezobrazuje.

BRAND24

K TÉMATU: Televize Nova získala licenci pro svůj pátý program zaměřený na muže

Společně s „fandou“ si Nova registrovala názvy a loga mKÓD, mZONE a KOK Koukej, které mohou také souviset s připravovaným pátým programem Novy. Pokud televize nechce přijít o jeho licenci, musí zahájit jeho vysílání do konce letošního srpna. Podle zákona se tak totiž musí stát do 360 dnů od udělení licence, a tu mužský kanál Novy získal loni 23. srpna. Nový kanál Novy má být celoplošný a neplacený, objevit by se tedy mohl v multiplexu 3 nebo 4.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).