Hlavní navigace

Nova se v lednu zaměří na prime time, Prima chce posílit mimo něj

15. 12. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 12. 2005

Televize Nova zveřejnila informace o nových pořadech pro leden příštího roku. Stanice nasadí hned několik nových formátů vlastní výroby. Naprostou novinkou v rámci českých televizí je zábavný pořad Zvoňte dvakrát! založený na kombinaci televizního seriálu, zábavné show a dramatické hry s kontinuálním příběhem, sdělila mluvčí Novy Veronika Šmítková. Na obrazovce se nově objeví také vědecko-populární měsíčník Clever, Evergreen show, Svatby paní Veroniky, VIP na cestách a To nevymyslíš.

Nova také bude pokračovat ve vysílání seriálu Ordinace v růžové zahradě (stále dvakrát týdně) a nasadí rovněž normalizační detektivku Československé televize Případ pro zvláštní skupinu. Televize se zaměřuje hlavně na prime time, zatímco konkurenční Prima chce posílit sledovanost mimo hlavní vysílací časy. Serveru DigiZone.cz to potvrdil generální ředitel Primy Martin Dvořák: Momentální bolístkou je pro nás denní sledovanost. Jsme velmi úspěšní ve večerních časech po osmé hodině, v některých dnech dokonce vyhráváme nad Novou, ale naše vysílání do sedmi hodin večer, hlavně dopoledne a podvečer, není tak úspěšné, jak bychom chtěli.

Prima sice zatím nezveřejnila svoje nové programové schéma pro příští rok, dopředu však oznámila, že hodlá už v prvním čtvrtletí nasadit druhou řadu VyVolených a další tři reality show z produkce společností ovládaných jejím novým strategickým partnerem, švédskou společností MTG. Podle Hospodářských novin půjde například o reality show Divoká jízda, při níž budou diváci sledovat cestu několika soutěžících od turecké hory Ararat do Prahy.

BRAND24

Programové plány Primy do značné míry korigovala právě švédská MTG, bez jejíhož souhlasu televize nemůže provádět žádné zásadnější změny. Podle Martina Dvořáka byly diskuse nad programovým schématem pro rok 2006 občas „bolestné“. Bavili jsme se třeba o rozsahu velkých reality show v příštím roce a tam jsme se neshodli. Asi po týdenní diskusi jsme ale došli ke shodě, prozradil Dvořák.

Více se dozvíte v tiskové zprávě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).