Hlavní navigace

Nova s Markízou chystají na jaro druhou řadu talentové show Hlas Česko Slovenska

19. 11. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Minimálně na slovenském trhu se přímo utkají dvě talentové soutěže: televize Joj už oznámila, že na jaře 2014 nasadí pěveckou show X Factor

Castingy na druhou řadu talentové show Hlas Česko Slovenska vyhlásily televize NovaMarkíza, které pojí stejný vlastník – mediální skupina CME. Na obrazovku se pěvecká soutěž vrátí příští rok na jaře, a minimálně na Slovensku tak dojde k přímému souboji dvou podobných formátů: konkurenční televize Joj totiž oznámila, že jejím hlavním programovým tahákem v jarní sezóně 2014 bude pěvecká show X Factor, již zatím na slovenském trhu žádná televize neuvedla. Licenci pro X Factor předloni zakoupila i televize Prima, zatím však není jasné, kdy ji využije.

K TÉMATU: Televize Joj připravuje na jaro první řadu talentové soutěže X Factor Slovensko

Do druhé řady Hlasu se budou moci hlásit nejen jednotliví interpreti starší 16 let, ale nově také pěvecká dua. „Druhá řada Hlasu ČeskoSlovenska přinese nejen excelentní pěvecké výkony, ale také exkluzivní pohled do zákulisí na týmovou práci koučů vybraných z řad významných osobností českého a slovenského šoubyznysu. Každý ze čtyř mentorů si na základě jediného smyslu – sluchu – sestaví svůj vlastní tým zpěváků, který bude provázet na cestě k vítězství a pohádkové výhře,” píše Nova na webu Hlas.nova.cz, jehož prostřednictvím odstartovala casting do nové řady této soutěže.

ROZHOVOR: Alex Ruzek: Na Nově už plánujeme pořady pro rok 2018. Program nelze dělat ze dne na den

BRAND24

První řadu Hlasu vysílala Nova s Markízou loni na jaře, od února do června ji jenom na Nově sledovalo v průměru 1,027 milionu dospělých diváků starších 15 let (průměrný podíl na epizodu 27,50 procenta, v kategorii 15 až 54 let 32,98 procenta). Pro nejsledovanější českou televizi to byl do té doby nejhorší výsledek u talentové show (ještě méně diváků však měla letošní SuperStar, kterou v průměru sledovalo 762 tisíc dospělých diváků na jeden díl), takže nebylo jasné, zda se Hlas vůbec ještě na její obrazovku vrátí. Comeback tohoto formátu ale v nedávném rozhovoru pro DigiZone.cz nevyloučila programová ředitelka Novy Alex Ruzek.

„Pro mě byl Hlas velmi úspěšný formát do té doby, co přešel do jakési SuperStar, tedy do živých přenosů. Ty už byly stejné jako SuperStar, jenom místo modré dekorace byla červená. Licensor ale už v tomto formátu udělal nějaké úpravy, vypíchnul v něm to nejzajímavější – tedy křesla s porotci a jejich otáčení. Hlas je tedy pořád hodně zajímavý, je to otevřená věc,“ řekla Ruzek ve zmiňovaném interview začátkem letošního září.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).