Hlavní navigace

Nova pozvala novináře na brífing. Analog na Plzeňsku asi nevypne

29. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 9. 2009

Televize Nova zítra uspořádá mimořádný brífing s novináři, kteří se zabývají mediální tematikou. Tématem má být vypínání analogového televizního vysílání v oblasti Plzeň. Bez bližších podrobností to sdělilo tiskové centrum televize. Jelikož Nova stále nedělá žádné informační akce k zítřejšímu vypnutí analogu v Územní oblasti Plzeň, a má výhrady k průběhu informační kampaně i připravenosti diváků, je možné, že přehodnotí svůj postoj k vypnutí analogového vysílání v oblasti.

Tipy C

DALŠÍ INFORMACE: Z kulatého stolu: Nova váhá, zda 30. září vypne na Plzeňsku analog

Nova může zítra oznámit, že analog na Plzeňsku a Karlovarsku nevypne, což by potvrzovalo slova generálního ředitele Petra Dvořáka z minulého týdne, který na VII. kulatém stolu serveru Digizone.cz připustil, že největší komerční televize se ohledně vypnutí analogu v západních Čechách ještě nerozhodla. Dvořák není spokojen s průběhem státní informační kampaně. Nova též podmiňuje vypnutí hlavních analogových vysílačů v západních Čechách přeladěním multiplexu 2 na vysílačích Klínovec a Zelená hora na kanál 35 ze současného kanálu 66. Nova k vysílání na kanálu 66 nedala souhlas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).