Hlavní navigace

Nova oznámila vlastní seriál ze školního prostředí. Reaguje na Sborovnu Primy

3. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 8. 2011

UVNITŘ FOTO Nejen, že si televize Nova registrovala název seriálu Sborovna, který pro Primu natáčí společnost Filmbrigade, ale dokonce sama zahájila výrobu vlastního seriálu ze školního prostředí. TV Nova připravuje televizní projekt, příběh z prostředí osmiletého gymnázia, v němž se na obrazovce představí největší herecké hvězdy jako Libuše Šafránková, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Ondřej Brzobohatý a mnoho dalších, sdělila Marie Fianová z tiskového oddělení Novy v době, kdy Prima pořádala tiskovou konferenci ke svému podzimnímu schématu.

K TÉMATU: Nova zaútočila na Primu: registruje si názvy Sborovna a Velký úklid

Seriál, který pro Novu vyrábí společnosti MediaPro Pictures, vlastněná rovněž mediální skupinou CME, má pracovní název Gympl. Osudy žáků, jejich pedagogů i rodičů jsou propojeny jednou organizací – problémovou školou, která vykazuje špatné výsledky a má před sebou poslední rok své existence. Mezi studenty jsou teenageři ze sociálně slabších rodin, ale i rozmazlení potomci bohatých, které vyhodili ze soukromých škol. Pedagogický sbor má před sebou zdánlivě neřešitelný úkol, a to vymyslet, jak tuto školu zachránit před zrušením, popisuje děj seriálu, který vznikl na námět Lenky Hornové, Fianová.

ČTĚTE TAKÉ: Prima natáčí nový původní seriál Sborovna ze zákulisí základní školy

BRAND24

Situace na gymnáziu se změní po nástupu nového mladého učitele, který na rozdíl od svých kolegů ještě neztratil ideály a snaží se rozhýbat rezignovanou atmosféru mezi kolegy. I když jeho metody občas balancují na hraně etiky, dokáže přinutit ke spolupráci u ty největší outsidery a lenochy, líčí Nova. V seriálu se objeví celá řada známých herců, kromě výše jmenovaných i Milan Šteindler, Lucie Benešová, Tereza Nvotová a Václav Kopta. Šteindler si zahraje školního hospodáře, Kopta školníka. Matku geniálního a problematického studenta si střihne Daniela Šinkorová.

Libuše Šafránková coby třídní učitelka v chystaném seriálu televize Nova Gympl (Foto: TV Nova)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).