Hlavní navigace

Televize Nova má být mediálním partnerem letošního Febiofestu

29. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 1. 2010

Před čtyřmi lety televize Nova zablokovala režisérovi a dokumentaristovi Fero Feničovi licenci pro jeho digitální televizi Febio. Fenič jí za to nemohl přijít na jméno a vyměnil si s vedením nejsledovanější české televize několik ostrých slov. Jak se však zdá, vše je zapomenuto: Nova se podle ekonomického deníku E15 stane hlavním mediálním partnerem letošního ročníku filmového festivalu Febiofest.

K TÉMATU: Česká televize mi vyhrožuje kvůli Febiofestu, tvrdí Fero Fenič

Tipy C

Není nutné mluvit hned o zázraku v podobě veřejnoprávní služby největší komerční stanice. Věc je trochu prozaičtější. Superšéf Novy Adrian Sarbu prostě rád chodí do kina na dobré filmy. Ostatně kdysi před lety v temném Rumunsku jako filmař začínal, vysvětluje list. Dlouholetým mediálním partnerem Febiofestu bývala Česká televize, s ní se však Fenič před loňským ročníkem festivalu rozešel ve zlém.

Místo ČT proto loňský Febiofest mediálně podporovaly nové digitální televize Z1 a Barrandov, pro kterou Feničovo studio Febio produkuje dokumentární cyklus České milování. Jenže Barrandov i Z1 nemají rozhodně takový dosah jako ČT, a už vůbec ne jako Nova. A Nova je známá tím, že dlouhodobě podporuje mladé české filmaře, pro které každoročně pořádá Noc filmových nadějí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).