Hlavní navigace

Nova koprodukuje další tři české filmy, i Román pro muže od Viewegha

23. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 2. 2010

Na vzniku tří nových českých filmů se letos bude podílet televize Nova. Nejsledovanější česká televize bude doprodukovat válečné drama Habermannův mlýn od režiséra Juraje Herze, adaptaci Románu pro muže od Michala Viewegha a nový psychologický film od tvůrčí dvojice Jan Hřebejk a Petr Jarchovský S pravdou ven.

K TÉMATU: TV Nova je hlavním partnerem nové české komedie Ženy v pokušení

Právě v těchto dnech se již dokončuje první z nich – válečné drama Habermannův mlýn, natáčené v koprodukci České republiky, Rakouska a Německa. Válečný příběh z vesnice v Sudetech natočil podle scénáře Josefa Urbana a Wolfganga Limmera režisér Juraj Herz, sdělila mluvčí Novy Michaela Fričová. Ve filmu se objevují herci Karel Roden, Oldřich Kaiser, Zuzana Kronerová či Andrej Hryc, premiéra je naplánovaná na 7. října.

BRAND24

O týden dříve, 30. září, se v kinech představí filmová adaptace Románu pro muže od Michala Viewegha, kterou natáčí režisér Tomáš Bařina (známý divácky úspěšnou českou komedií Bobule). Děj se odehrává na „pánské“ jízdě tří sourozenců. Jeden z nich je zkorumpovaný soudce, který se po smrti rodičů staral o zbylé dva, popisuje mluvčí Novy. Hlavní roli režisér svěřil Miroslavu Donutilovi.

Nový film od Jana Hřebejka a Petra Jarchovského S pravdou ven se letos teprve začne točit. Úvodní klapka pane 1. září a s premiérou v kinech se počítá 1. června příštího roku. Jejich nový film vypráví příběh o pravdách a lžích, o tom, jak je někdy snadné je zaměnit a jak subjektivní úsudky a oči, zaslepené stereotypy, mohou vést k lidskému neštěstí a zkáze, naznačila Michaela Fričová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).