Hlavní navigace

Nova International jde sledovat přes Voyo. Má to ale jeden háček…

3. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový mezinárodní kanál určený pro zahraničí, mj. Slovensko, je sice ve službě Voyo.cz sledovatelný, ale ne vždy. Dnes nejel ani Atentát…

Na začátku února bylo zahájeno vysílání dvojice kanálů, majících kompenzovat embargo na šíření stanic ze sousedních zemí u kabelových a satelitních operátorů. Psali jsme o tom například zde.

Jak upozorňuje Petr Horák, odpovědný za oblast nových projektů televize Nova, CET 21 nikdy nedala souhlas k distribuci stanic Nova, Fanda ani dalších českých kanálů na Slovensku a stávající situaci chce proto ukončit.

K TÉMATU: Skylink zařazuje do nabídky Novu International

Nova International: Dodatečné náklady na provoz jsou spíše marginální

Jak už nejspíše víte, řešení situace mají napomoci dva nové kanály, Nova International a Markíza International, pro které se však nebude nakupovat žádný specifický obsah a které budou (mají být) opět šířeny přes kabelové a satelitní operátory.

Stanici Nova International už ale můžete pár dnů sledovat i přes VOD službu Voyo (video on-demand, video na vyžádání), stanici Markíza International nikoli – viz doplněná galerie. Jak však vidíte z připojené galerie, je tu háček v podobě internetových práv a naráží se také u reklamních bloků.

BRAND24

Zda to bude CET 21 řešit i jinak než obvyklou obrazovkou se sdělením, které vidíte v galerii, není zatím známo. Na problém jsme dnes upozornili a obdrželi zatím jen stručnou odpověď od Anny Suché, vedoucí oddělení PR a komunikace: Děkujeme za upozornění. Zaznamenali jsme technické potíže, které způsobovaly chyby při vysílání Nova International na Voyo. Na odstranění pracujeme.

V podstatě se ale nabízí ještě jedna otázka: „proč se takto vůbec vysílá?“ Proč by si našinec komplikoval život sledováním stanice Nova International přes Voyo, kde například podle programu měl být dnes ve 12:40 hod. vysílán 12. díl seriálu Atentát, když si mohu patřičný díl vyvolat přímo přes menu služby Voyo v části Seriály?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).