Hlavní navigace

Nova Cinema už je do DVB-T distribuována z budovy News Center

12. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
12. 12. 2008

Filmový a seriálový kanál Nova Cinema, který spustí své vysílání v digitální terestrické síti oficiálně 15. prosince, už je v ní nyní distribuován. Serveru DigiZone.cz tuto informaci potvrdila tisková manažerka Českých Radiokomunikací (ČRa) Marie Fianová. Doposud se kanál v multiplexu 2 identifikoval jako TEST a byl zde monoskop s barevnými pruhy, které později nahradila grafika s textovou informací, že program bude spuštěn 15.12.2008. Od­bavování však probíhalo z DVD, které bylo umístěno u ČRa.

BRAND24

Dnes odpoledne nahradila statický obraz smyčka, která se na první pohled neliší od svého předchůdce. Jiná je pouze v tom, že pozadí obrazu bylo rozpohybováno. Nejzásadnější změnou, kterou však pocítí divák až od pondělí, je fakt, že signál už není distribuován od Radiokomunikací, ale přímo z budovy „nováckého“ News Center. Došlo také ke změně identifikace názvu kanálu. Místo pozice TEST už se vám po opětovném přeladění objeví na displeji NOVA CINEMA.

Rozhovor s technickým ředitelem televize Nova Ivo Ferklem čtěte na DigiZone.cz příští týden v úterý.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).