Hlavní navigace

Nova Cinema mění kmitočet u Digi TV, na satelitu Astra odstartovala Türkshow

21. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šíření prostřednictvím pozice 19,2 stupně už provozovatel tureckého programu potvrdil na svém webu. Počítá se zásahem přibližně sto milionů nových domácností a lepší kvalitou signálu.

Provozovatel satelitní služby Digi TV, společnost RCS&RDS, chystá změnu technických parametrů tematického kanálu Nova Cinema z rodiny mediální skupiny Nova. Tato stanice se ve středu objevila na novém kmitočtu. Majitelé certifikovaných boxů operátora se o tuto změnu nemusí starat, proběhne u nich automaticky. Zpozornět by naopak měli ti, kteří Digi TV sledují prostřednictvím vlastního přijímače, případně televizoru, v němž mají zasunutý CI+ modul od zmíněného operátora. Digi TV nabízí své programy na satelitní pozici 1 stupeň západně, stejně jako služby Nová Digi a MagioSat.

Parametry příjmu: Intelsat 10–02 (1 stupeň západně), 12643/H, SR 22000, FEC 3/4, norma DVB-S

NEPŘEHLÉDNĚTE: Digi TV nabízí klientům možnost sledovat svou nabídku na vlastních přijímačích

BRAND24

Druhá novinka se týká diváků, kteří přijímají programy mimo jiné ze satelitní pozice 19,2 stupně východně, konkrétně z družice Astra 1N. Na frekvenci, kde je již šířena stanice TRT Türk se objevila televize Türkshow. O tom, že se nejedná pouze o náhodný test, ale trvalou transmisi, svědčí i informace na oficiálních stránkách programu. Provozovatel stanice počítá se zásahem přibližně sto milionů domácností, a to ve vyšší obrazové i zvukové kvalitě, než tomu bylo doposud. Šíření programu na tomto odbytišti je každopádně velice zajímavé, protože distribuce tureckých stanic se soustřeďuje především na pozici 42 stupňů východně.

Ukázka z vysílání turecké stanice Türkshow
Autor: repro foto Türkshow

Ukázka z vysílání turecké stanice Türkshow

Parametry příjmu: Astra 1N (19,2 stupně východně), 11612/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).