Hlavní navigace

Nova Cinema byla ve druhém čtvrtletí dostupná jen 15 procentům diváků

19. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 9. 2008

Filmový kanál Nova Cinema mohlo ve druhém čtvrtletí letošního roku naladit pouze 15,36 procenta diváků v České republice starších čtyř let. Vyplývá to z kontinuálního výzkumu projektu elektronického měření sledovanosti českých televizí, který pro Asociaci televizních organizací provádí společnost Mediaresearch a o jehož výsledku dnes informovala televize Nova.

K TÉMATU: Nova využije bonusovou licenci pro Novu Cinemu

BRAND24

Do konce září chce společnost CET 21, která je provozovatelem Novy i Novy Cinema, požádat Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) požádat o udělení tzv. bonusové licence pro celoplošné zemské digitální vysílání. Nova Cinema by se měla podle mluvčí Novy Michaely Fričové objevit do půl roku v zemském digitálním vysílání, nejspíše v multiplexu 2 společně s televizí Nova a TV Barrandov. Jenom pozemní cestou se tak dostane k více než polovině populace ČR.

Podle Fričové je Nova Cinema nejsledovanějším českým filmovým kanálem. Zároveň je ale také jediným filmovým kanálem, jehož sledovanost měří peoplemetry. Minulý týden sledovalo Novu Cinema v průměru 0,44 procenta diváků starších patnácti let. V současné době lze tento program naladit pouze u vybraných kabelových operátorů, v nabídce placených satelitních platforem a IPTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).