Hlavní navigace

Nova a ČT 1 vysílají nově v multiplexu Telefóniky EPG

25. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
25. 1. 2009

Provozovatel digitálního terestrického multiplexu 4, společnost Telefónica O2, zařadil tento víkend do svého datového toku také vysílání tzv. elektronického programového průvodce (EPG). Ten již sice byl součástí programu O2 info, který propaguje produkt O2TV, ale kanály ČT 1 a Nova ho neobsahovaly. Na tuto novinku upozornil server DigiZone.cz jeho čtenář Jan Bouša. Kromě již zmiňovaných třech kanálů je součástí „Čtyřky“ ještě testovací obrazec v kompresním formátu MPEG-2.

ČTĚTE TAKÉ: Kanál O2 Info začal vysílat v DVB-T elektronického průvodce

BRAND24

EPG je vysíláno s podporou českých znaků, takže se na přijímačích, které Umí dobře česky, zobrazuje bez problémů. K dispozici je elektronický programový průvodce na týden dopředu. Aktuálně končí EPG u kanálů ČT 1 a TV Nova pondělkem 2. února odpoledne. Součástí elektronického magazínu jsou informace o začátku a konci pořadu včetně podrobných anotací. Multiplex 4 v současné době pokrývá podle ČTÚ 27,6 % obyvatel České republiky. Vysílá pro Prahu, Plzeň, Brno a Ostravu.



EPG veřejnoprávního kanálu ČT 1, foto: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).