Hlavní navigace

Netflix bude do pěti let dostupný po celém světě, věří jeho obsahový šéf Sarandos

9. 12. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jak Českou republiku, tak i Slovensko Netflix prozatím z pochopitelných důvodů míjí. Z pohledu této americké služby jsou obě země prozatím nezajímavé.

Netflix, pravděpodobně nejznámější a nejpopulárnější služba na světě poskytující přístup k videu na vyžádání (VOD), bude do pěti let dostupná po celém světě. Taková je vize Teda Sarandose, obsahového šéfa této americké společnosti. Sarandos tuto myšlenku prezentoval jako součást aktuální zprávy pro investory. Myslím si, že do pěti let bychom se měli stát kompletně globálním produktem, tedy službou, která bude dostupná kdekoliv na světě, uvedl kontentový šéf Netflixu. Firma chce dále mohutně investovat do vlastní výroby a nabídnout až okolo dvaceti původních sérií. Mezi ty nejpopulárnější patří pochopitelně House of Cards a Orange Is The New Black.

K TÉMATU: Netflix s expanzí nekončí, naději tak mohou mít stále i zájemci z Česka

Jak Českou republiku, tak i Slovensko Netflix při expanzi z pochopitelných důvodů míjí. Z pohledu této americké služby jsou obě země prozatím nezajímavé. Ukazují to kroky Netflixu, kdy VOD portál v posledních měsících expandoval například do sousedního Německa, případně Rakouska. Jde o země s velkou potencionální kupní silou a především kvalitním internetovým připojením, jenž je pro chod této služby klíčový. Mezi posledními zeměmi, kam v poslední době expandoval, respektive bude expandovat Netflix, je nutné zmínit AustráliiNový Zéland. Start služby zde byl oznámen na březen příštího roku. VOD produkt funguje na bázi měsíčního předplatného.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Netflix letos expanduje do Německa i Rakouska, Česko zatím úspěšně míjí

Ačkoliv tuzemští zájemci o videoslužby prozatím na produkt podobný Netflixu zatím stále čekají, situace na našem trhu se v tomto směru v posledních letech zlepšila. Na stejném principu jako Netflix, tedy za měsíční předplatné, funguje i portál Voyo mediální skupiny Nova. Ta nabízí kromě kompletního obsahu od nejsledovanější televize také přímé přenosy a některé akviziční seriály v původním znění s titulky. Nova v uplynulých týdnech takto divákům poskytla i předchozí dva díly ságy Hunger Games. Velice populární je také VOD služba HBO GO, která je však vázána na předplatné kanálu HBO. Podobný produkt by mohla už v příštím roce nabízet i společnost UPC Česká republika. Součástí platformy Horizon má být totiž i videopůjčovna, kterou už Liberty Global provozuje v Nizozemsku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).