Hlavní navigace

Netbox spustil ve své IPTV síti první 3D kanál

23. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 6. 2010

Společnost Smart Comp., jejíž nabídka IPTV televize Netbox se nedávno rozšířila o internetovou videopůjčovnu Topfun, zařadila do své nabídky první 3D demo kanál. Ten má zákazníkům ukázat možnosti stereoskopického zobrazování a vést též k popularizaci tohoto fenoménu, který je na tuzemském trhu prozatím pouze několik měsíců.

ČTĚTE TAKÉ: V Evropě se prodalo do konce května pětadvacet tisíc 3D televizorů

Tento speciální program se skládá z krátkých ukázek ze sportu, kultury, přírody, volného času a dalších videí. Jeho nabídka by se však měla postupně rozšiřovat. Tímto krokem chceme jako první IPTV operátor v České republice demonstrovat, že naše stávající infrastruktura je technicky připravena divákům zpřístupnit i 3D obsah, uvedl pro server DigiZone.cz vedoucí technického oddělení společnosti Smart Comp. Jiří Kučík.

BRAND24

NEPŘEHLEDNĚTE: IPTV Netbox zpřístupňuje zákazníkům videopůjčovnu Top­fun

3D obsah se začíná postupně dostávat také do českých domácností. Možností, jak se k němu dostat, je několik. 3D vysílání v rámci své sítě začala nedávno testovat také společnost SAT Plus, která spolupracuje s největším kabelovým operátorem u nás, firmou UPC Česká republika. 3D obsah se objevil na kanálu HD+, který je dostupný jak v SD tak i HD verzi všem zákazníkům s digitální nabídkou. Další možností jsou například různé 3D promo kanály na satelitu, chystají se i Blu-ray disky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).