Hlavní navigace

Nepokoušejte se v těchto dnech o příjem multiplexu 4, pokud jste ho dříve nezachytili

22. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Inverzní počasí v těchto dnech značně ovlivňuje i dosah multiplexu 4. Signál vysílačů se tak dostává mnohem dál, než by tomu bylo za obvyklých podmínek.

Podařilo se vám v době od 18. října do dnešního dne zachytit signál multiplexu 4, ač jste dříve o tuto síť „ani zavadili“? Mohli byste se po nějaké době dočkat nepříjemného zjištění. Jak již server DigiZone.cz své čtenáře informoval, nejen nad Českou republikou vládne v současné době inverzní počasí, které značně mění i charakter příjmu (nejen) televizního signálu. Tato skutečnost se tedy pochopitelně promítá i do pokrytí pozemním multiplexem 4.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Multiplex 4 spustil nový vysílač v Uherském Hradišti. Vysílá z Rovniny na kanálu 42

Je pravděpodobné, že za stávajícího inverzního počasí se z digitální sítě společnosti Digital Broadcasting stal téměř celoplošný multiplex. Tato skutečnost se může dotknout především diváků na Moravě, kteří se pokoušejí o příjem nového vysílače Uherské Hradiště – Rovnina. Až se počasí dostane nad Českou republikou opět do běžného stavu, na řadě míst, kde během inverze multiplex 4 nečekaně fungovat, jeho signál zmizí. Diváci by proto v těchto dnech vůbec neměli manipulovat s anténami, čehož, jak je vidět z našeho diskusního fóra, si většina z nich vůbec není vědoma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).