Hlavní navigace

Neotion představil nový CI+ modul pro satelitní službu freeSAT by UPC Direct

12. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Majitelům modulu umožní toto zařízení využívat služeb operátora na vlastním televizoru, provider pro změnu může získat větší kontrolu nad nabízeným obsahem.

Francouzská společnost Neotion chystá na českýslovenský trh uvést v dohledné době nový modul s podmíněným přístupem CI+, který bude určen pro satelitní službu freeSAT by UPC Direct. Později má být představen také v Maďarsku, kde UPC DTH funguje pod původní značkou UPC Direct. „Conditional Access Module CI+ 1.3“, jak oficiální označení modulu zní, má být určen pro použití v televizorech se satelitním tunerem. Nebude tak nutné vlastnictví stolního přijímače (set-top-boxu). Výhodou je také skutečnost, že zákazník UPC DTH bude moci používat jeden dálkový ovládač.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Satelitní operátor freeSAT má nové vedení, finanční ředitel Michael Lee povýšil

Rozhraní CI+ je ale pochopitelně výhodou především pro operátora. Ono „+“ mu přináší větší kontrolu nad obsahem a jeho zabezpečením. V plné míře využívá tuto technologii například německá služba HD+, která poskytuje přístup k HD verzím populárních tamních komerčních stanic. Operátor může například zablokovat možnost nahrávání, funkci timeshift apod. Jsme rádi, že kromě stávajících produktů můžeme zákazníkům poskytnout také nový CI+ modul. Toto flexibilní zařízení jim umožní plně si vychutnat naše služby stejně snadno, jako by si zakoupili přijímač, uvedl viceprezident pro marketing a prodej UPC DTH Jim Helfgott.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).