Hlavní navigace

Nemocnice v Ústí zapomněla na vypínání analogu, pacienti jsou bez televize

8. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 9. 2010

Bez televize se musí obejít pacienti některých oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Vedení totiž zapomnělo na vypínání analogového televizního signálu, ke kterému došlo poslední srpnový den a nevybavilo nadstandardní pokoje digitálními přijímači. Problém se podle Deníku dotknul například oddělení gynekologie, kde nemocnice pacientkám s nadstandardními pokoji slevila o stokorunu za to, že nemohou sledovat televizi, která je součástí vybavení samostatného pokoje.

K TÉMATU: Končí analogová televize na Ústecku. Které vysílače se vypínají?

Ano, v současné době nám nefungují televize. Snad někde chytají jen ČT 1. Příští týden by nám měli přijít zapojit set-top boxy, potvrdila listu zdravotní sestra, která nechtěla být jmenována. Na jiných odděleních ústecké nemocnice ale problém s příjmem digitálního televizního signálu nemají. Podle Jiřího Vondry, mluvčího Krajské zdravotní, která nemocnici provozuje, se jednotlivá oddělení připravovala na přechod k digitálnímu příjmu televize samostatně a postupně.

UX DAy - tip 2

TABULKA: Seznam vypnutých a dosud funkčních analogových televizních vysílačů na Ústecku

To je důvod, proč na některých televizní přijímače jdou a na jiných ne. Fakt, že se nám z technických důvodů nepodařilo včas digitální příjem zajistit na všech nadstandardních pokojích, nás samozřejmě mrzí. Dočasné snížení komfortu nadstandardních pokojů jsme proto řešili snížením jeho ceny, vysvětlil Vondra. Od 1. září přestala na Ústecku vysílat analogová Nova, ČT 1 a na některých místech i Prima, která tu však nevyužívala silné analogové vysílače. Analogová ČT 2 v regionu přestala vysílat již dříve.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).