Hlavní navigace

Neměla by mít ČT jenom dva programy, ČT 2 a ČT 24? ptá se Petr Štěpánek

22. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 6. 2010

Veřejnoprávní televize by neměla konkurovat zavedeným komerčním stanicím většinovým plnoformátových programem ani sportovním kanálem. Podle Petra Štěpánka, člena Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) za ODS, by jí plně postačily dva programy: menšinová ČT 2 a zpravodajská ČT 24. Štěpánek to napsal v komentáři pro deník Právo.

K TÉMATU: Petr Štěpánek chce uspět u voličů zrušením koncesionářských poplatků

Veřejnoprávní médium má za veřejné peníze obsluhovat především ten prostor, který zdarma nezaplňují média privátní. Opravdu potřebujeme z veřejných peněz platit ČT 4 Sport? A má být za veřejné peníze provozován kanál ČT 1, jenž se v hlavním vysílacím čase příliš neliší od privátní konkurence? Nestačily by jako veřejná služba kanály dva, tj. ČT 24 (Info) a ČT 2 (Arte)? Kolik tím ušetříme? ptá se Štěpánek.

ČTĚTE TAKÉ: Petr Štěpánek, mediální expert ODS, neprošel do Poslanecké sněmovny

BRAND24

Se stejným nápadem přišel radní telekomunikačního úřadu již přede dvěma lety. Nyní prosazuje, aby se veřejnoprávní televize a rozhlas spojily do jedné instituce, aby stát zprivatizovat tiskovou agenturu ČTK a nová veřejnoprávní instituce fungovala na principu tří divizí – televizní, rozhlasové a internetové. Štěpánek je také velkým zastáncem zrušení koncesionářských poplatků a financování veřejnoprávních médií přímo ze státního rozpočtu.

Zrušení koncesionářských poplatků bylo Štěpánkovým hlavním tématem v předvolební kampani před květnovými volbami do Poslanecké sněmovny. Přesto, že byl na třetím místě kandidátky ODS v Královéhradeckém kraji, do sněmovny se kvůli preferenčním hlasům pro jiné kandidáty nedostal. ODS původně počítala se Štěpánkem do vedení sněmovní komise pro sdělovací prostředky nebo kulturního výboru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).