Hlavní navigace

Německé stanice od TechniSatu možná skončily

1. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 10. 2008

AKTUALIZOVÁNO Německá firma TechniSat, která je známá svými user friendly výrobky také v České republice, přerušila včera nečekaně vysílání svých rozhlasových kanálů Radioropa a televize TechniTipp TV. Na tuto skutečnost upozornil německý server Satnews.de. Důvod, proč bylo vysílání přerušeno, není znám. Radioropa jsou rozhlasové streamy přenášející různé hudební žánry, TechniTipp TV propaguje na Astře 19.2 st. vých. produkty této německé značky.

BRAND24

Na diskusních fórech se objevila informace, že Radioropa je bez signálu v oblasti Berlin-Brandenburg, kde jsou kanály dostupné prostřednictvím karet TechniSat v DVB-T. O tom, že u společnosti TechniSat není něco v pořádku, svědčí také fakt, že z oficiálních stránek této firmy zmizely odkazy na veškeré stanice Radioropa a není tu už po nich ani známky. Nyní je zde nabízeno pouze předplatné kanálů MTV prostřednictvím kupónů MTV Unlimited. Podle neoficiálních informací se začíná hovořit o krachu těchto kanálů, na oficiální stanovisko TechniGruppe se však ještě čeká.

AKTUALIZOVÁNO 11:34 – Společnost TechniSat oficiálně potvrdila ukončení vysílání všech kanálů z paketu TechniSat Radio, který se vysílal na satelitu Astra 19.2 a prostřednictvím DVB-T v Berlíně. Firma neuvedla, proč už své programy nebude šířit, ale oznámila, že zákazníkům, kteří měli programy předplacené, vráti zbývající částku za abonenci, kterou již nevyužijí. Definitivní ukončení vysílání paketu TechniSat Radio potvrdil také Danilo Hopfner, vedoucí projektu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).