Hlavní navigace

Německé šlágry zasahují nově i část severních a středních Čech

1. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šíření stanice Schlagerparadies, která německé šlágry přináší, bylo k 31. lednu ukončeno v bavorském DAB multiplexu na kanálu 12D. Okruh nahradil digitální program 90elf.

Máte rádi typické německé šlágry, nacházíte se nedaleko od německých hranic a zároveň jste majiteli digitálního rozhlasového přijímače (DAB)? Pokud jste si na všechny části této otázky odpověděli kladně, máte vyhráno. Oficiálně od 1. února, v rámci testovacího režimu již od včerejška, začala své šíření v celoněmeckém rozhlasovém multiplexu na kanálu 5C oblíbená stanice Schlagerparadies, která se právě na tento typ hudby zaměřuje. Její signál je možné zachytit z vysílačů této digitální sítě v části severních, středních i západních Čech.

K TÉMATU: Stanice Schlagerparadies míří do celoněmeckého DAB, hrát bude i v Čechách

BRAND24

Doposud byl signál tematického okruhu Schlagerparadies šířen „pouze“ v bavorském multiplexu na kanálu 12D. Znamená to, že pokrýval jen tuto spolkovou zemi. Vstup do téměř celoplošného vysílání je tak pro něj významnou expanzí a také operátor digitální sítě věří tomu, že tato stanice donutí k pořízení DAB přijímačů další potencionální zájemce. Od 1. února zároveň už v DAB multiplexu „Bayern“ posluchači tuto stanici nenaladí. Její programová pozice byla odpojena. K 31. lednu skončilo vysílání stanice 90elf.

Parametry Schlagerparadies:

  • Vysílací kanál: 5C
  • ID: SCHLAGERPARADIES
  • Radiotext: prozatím se nevysílá
  • Datový tok: 72 kbps (MPEG-4/AAC – DAB+)
  • Program: National Music
  • ID multiplexu: DR Deutschland

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).