Hlavní navigace

Německé rádio Oldiestar ukončilo několikaletý test v DRM

4. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 5. 2009

Rozhlasová stanice Oldiestar po třech letech experimentů ukončila DRM vysílání na kmitočtu 1575 kHz z vysílače Burg v Sasku-Anhaltsku. Vysílač měl výkon 100 kW a anténu s velkým vyzařovacím úhlem. Informoval o tom server TVcentrum.com.

Na společném projektu se podílela stanice Oldiestar, mediální úřad spolkové země Sasko-Anhaltsko, Voice of Russia, Media Broadcast s. s r. o. a University of the Basque Country (Bilbao, Španělsko). Projekt přinesl důležité poznatky pro plánování kmitočtů, pokrytí signálem i pro přijímače DRM,“ píše web.

Jedním z důležitých poznatků byl i fakt, že v noci dosah vysílače Burg výrazně přesáhl hranice Německa. Podmínky šíření středovlnného signálu v nočních hodinách kladou velké požadavky na výkonnost přijímače DRM a to je důležitým kritériem finálního přístroje, uvádí TVcentrum.com s odvoláním na server Digitalfernse­hen.de.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).