Hlavní navigace

Německá RTL propaguje hybridní vysílání speciálním kanálem, dostupný je i z Česka

18. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Pro možnost využívání technologie HbbTV je nutný televizor nebo set-top-box s podporou tohoto standardu. V Německu se k němu hlásí jak velcí, tak i lokální vysílatelé.

Mediální skupina RTL Deutschland rozšířila počet aplikací, které jsou dostupné prostřednictvím takzvaného hybridního širokopásmového vysílání (HbbTV). Na této platformě spustila novou službu nazvanou Clipfish Comedy. Zájemci zde najdou desítky zábavných videí posbíraných na internetu včetně nejpopulárnějších hvězd německy hovořícího virtuálního prostoru. Nechybí tu ale ani některé nesmrtelné klasiky jako například Mr. Bean nebo Malá Velká Británie. Novinková služba je dostupná i z Česka.

BRAND24

Ukázka ze speciálního "hybridního" kanálu Clipfish Comedy
Autor: repro foto RTL

Ukázka ze speciálního „hybridního“ kanálu Clipfish Comedy

K TÉMATU: Inspirace pro Českou televizi: Německá ARD ukázala další možnosti hybridního vysílání

Německá stanice RTL nabízí tuzemským divákům možnost vyzkoušet tuto službu prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, tedy družic Astra. Nabídka RTL skrze HbbTV je poměrně bohatá. Mediální dům nabízí u řady svých stanic vylepšeného elektronického programového průvodce (EPG), zpravodajský servis, možnost pouštění upoutávek, video na vyžádání (RTL Now, VOX Now) a další aplikace. Clipfish Comedy je desátou aplikací RTL, která je v rámci hybridního vysílání dostupná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).