Hlavní navigace

Německá platforma Premiere pokračuje v boji s piráty

30. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 10. 2008

Satelitní platforma Premiere od našich západních sousedů je opět o krok blíže k potlačení nelegálního příjmu. Jak informuje server Digitalfernse­hen.de, dnes se v 9:26 objevila u mnoha černých diváků prázdná obrazovka u erotických kanálů Blue Movie a je možné je sledovat pouze prostřednictvím originální karty Premiere. Právě na čtvrtek 30. října ohlásila Premiere ukončení vysílání v prolomeném systému Nagravision 2 a bude pokračovat pouze v kombinaci NDS Videoguard a Nagravision 3.

BRAND24

Kromě Premiere přijdou piráti brzo také o možnost sledovat neautorizovaně také rakouskou televizi ORF. Oním termínem by měl být také dnešek. ORF vysílá na satelitu v systémech Cryptoworks, Irdeto a Videoguard, odpojí prolomený Betacrypt/Nagra­vision 2. Dle odhadů rakouské televize bude zbaveno možnosti nelegálního příjmu na 150 tisíc tamních domácností. Signál je nutné na satelitu chránit kódováním z důvodu ochrany autorských práv.

K TÉMATU:
Satelitní Premiere odpojuje staré kódování, piráti jsou stále na koni
Černým satelitním divákům nastávají zlé časy

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).