Hlavní navigace

Někteří diváci přišli o možnost přijmu DVB-T z Polska, díky Regionální síti 7

7. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Diváci v Čechách, kterých se tato skutečnost týká, si však nemohou na nic stěžovat. Přeshraniční příjem DVB-T ze zahraničí jim nemůže nikdo garantovat jako trvalý.

Část obyvatel středních Čech, která měla možnost příjmu DVB-T signálu z Polska, o něj po spuštění digitální pozemní Regionální sítě 7 přišla. V diskusním fóru na to server DigiZone.cz upozornilo několik čtenářů. Tamní multiplex 2, tak i HD kanály České televize jsou šířeny na kanálu 37. Řeč je konkrétně o lokalitě Jelenia Góra – Śniezne Kotly, na našem území pak jde o pražský vysílač Ládví. Součástí programové nabídky polského multiplexu 2 jsou stanice Polsat, TVN, TV 4 – Czwórka, TV Puls, TVN7, Polsat Sport News, TV 6 a TV Puls 2.

BRAND24

K TÉMATU: ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD odstartovaly v DVB-T. Využívají více multiplexů

V praxi došlo k tomu, že signál z Prahy přebyl DVB-T z Polska. Bydlím ve středočeských Horních Stakorech na Mladoboleslavsku, a po spuštění Regionální sítě 7 jsem o signál polského DVB-T multiplexu 2 přišel. Už mi jde pouze pražské Ládví, popsal DigiZone.cz jeho čtenář Miloslav Soška, který si je však vědom toho, že šlo o dálkový příjem, za který nemůže požadovat náhradu. Na částí území Čech je z Jelenie Góry zachytitelný ještě signál multiplexu 1. Ten je sice šířen na 48. kanálu se silou 100 kW, ovšem vyzařování k nám je značně omezeno.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).