Hlavní navigace

Nekódovaný kanál NHK World HD oficiálně ze satelitu do celé Evropy

9. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 5. 2011

Japonská zpravodajská stanice NHK World HD, která se orientuje především na tento asijský stát, dnes oficiálně zahájila nekódované vysílání pro celou Evropu. Šíření signálu přešlo z testovacího režimu do ostrého provozu. Program se stal součástí nabídky satelitní služby Freesat, která je dostupná prostřednictvím satelitních pozic 28,2 a 28,5 stupně východně.

K TÉMATU: Satelitní diváci se dočkají zpravodajství v HD kvalitě. Do Evropy ho přináší Japonci

NHK World HD je celkem pátým HDTV programem, který je volně dostupný v této službě, ovšem teprve druhou stanicí (po Channel 4 HD) v této kvalitě, kterou mohou sledovat i čeští diváci s parabolu běžných rozměrů. Freesat v současné době obsahuje už přes 150 televizních, rozhlasových a interaktivních programů. Jde o dobrou zprávu pro naše diváky po celé Velké Británii (a nejen pro ně, pozn. red.), uvedla Freesat Managing Director Emma Scott.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Je start nekódovaného vysílání Channel 4 HD senzací roku na satelitu?

Pokud už diváci měli program naladěný, musí tak znovu učinit, aby měli k dispozici jak obě jazykové stopy, tak oficiální název stanice a samozřejmě i elektronického programového průvodce (EPG) v angličtině. Parametry příjmu (PIDy už není nutné zadávat manuálně): Eurobird 1 (28,5 stupně východně), 11224/V, SR 27500, FEC 2/3, V PID 2345 (MPEG-4), A PID 2346 (Dolby Digital) a 2347 (stereo), PCR PID 2345, norma DVB-S, kódování žádné (FTA).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).