Hlavní navigace

Nekódovaný Dubai Sports HD na satelitu pro Evropu skončil

4. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 3. 2010

AKTUALIZOVÁNO 1. března bylo ukončeno nekódované vysílání arabského HDTV kanálu Dubai Sport HD, který byl šířen prostřednictvím satelitu Badr 4 na pozici 26 st. východně. Stanice se objevila na této družici 14. února a okamžitě se stala velmi atraktivním kanálem také z pohledu českého diváka. Na tomto transpondéru už tak mohou diváci naladit pouze MTV Arabia, Nickelodeon Arabia, Peace TV Midle East a Noor Dubai.

BRAND24

Důvod, proč bylo vysílání na tomto vyzařovacím svazku, který je možné zachytit s parabolou od cca. 90 cm (střední Čechy), zůstává neznámý. Stanice pravděpodobně používala tento transpondér (frekvenci) jen jako přenosový kanál. V době, kdy neběžely živé přenosy, zde byla pouze obrazovka s logem stanice. Dubai Sports je např. vlastníkem práv pro Barclays Dubai Tennis Championships, měly se zde objevit také zápasy německé fotbalové ligy, golf, plavání nebo jízda na koni.

AKTUALIZOVÁNO 11:15 – Po čtyřech dnech se dnes dopoledne stanice Dubai Sports HD opět objevila na satelitu Badr 4.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).