Hlavní navigace

Nekódované tematické kanály ARD odstartují HD šíření v roce 2014

13. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 6. 2011

Německá veřejnoprávní televize ARD plánuje spustit ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) i své tematické stanice, tedy Eins Festival, Eins Plus a Eins Extra. Informaci přinesl server Infosat.de s odvoláním na Digitalmagazin, kterému tuto skutečnost sdělili představitelé tohoto média. I pro tuzemského satelitního diváka tak jde rozhodně o dobrou zprávu – počet volných HD stanic se opět zvýší.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Německá televize plánuje spuštění dalších nekódovaných stanic v HD

Už dříve oznámila ARD plány na spuštění svých regionálních stanic – NDR Fernsehen, WDR Fernsehen, SWR Fernsehen a BR Fernsehen – a to od 1. května příštího roku, kdy dojde k ukončení analogového satelitního vysílání na družících Astra, pozice 19,2 stupně východně. Tematické stanice v HD rozlišení, bude spouštět i sesterská ZDF. Obě média však na sobě fungují nezávisle. Mají vlastní vedení i rozpočty. Také ZDF Info, ZDF.kultur a ZDF Neo budou v HD rozlišení dostupné od května 2012. V průběhu několika nejbližších let budou do vysokého rozlišení převedeny i stanice MDR Fernsehen, 3sat a Phoenix.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).