Hlavní navigace

Největší problém dnešního dne? Lidé nevěděli, že mají přeladit set-top-box

31. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
31. 10. 2008

Pomalu až zděšení vyvolal u spousty diváků dnešní start digitálních multiplexů 1 a 2, které nahradily přechodnou digitální síť A v Praze, středních Čechách, Brně, Ostravě, na Ústecku a Domažlicku. V naprosté většině případů si tito diváci nezjistili, že kvůli změně vysílacích kanálů musí na svém set-top-boxu znovu spustit automatické ladění programů, aby se jim načetla nová programová nabídka. A to i přes to, že je o tok všechny tři velké televize – ČT, Nova a Prima – informovaly ve čtvrtečních hlavních zpravodajských relacích.

BRAND24

Dalším problémem v Praze a Brně byl přechod vysílačů Žižkov a Barvičova na vysílání s vertikální polarizací. Řadě diváků se tak zhrošil příjem digitálního signálu (analogové programy odtud nadále vysílají s horizontální polarizací). Také v tomto případě televize, alespoň tedy ČT ve svých Událostech, diváky nabádaly, že mají upravit přijímací antény, které je třeba pootočit o devadesát stupňů.

V Praze, Brně, Ostravě a Plzni pak mnoho diváků od rána postrádalo digitální vysílání Primy v multiplexu 3, protože si nezjistili, že tento program o půlnoci na pátek z této digitální sítě odešel a během dneška se objevil v multiplexu 2 vedle televize Nova. V Ostravě, kde multiplex 3 navíc měnil vysílač, vysílací kanál i výkon, pak někteří diváci propadali panice, že o tuto digitální síť zcela přijdou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).