Hlavní navigace

Nechtění dlužníci platit ČT nemusí, potvrzení však nedostanou

26. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 8. 2008

Česká televize sice již dávno rozhodla o tom, že lidé, kterým byl zaslán omylem dopis o tom, že jsou dlužníky na koncesionářských poplatcích, nemusí nic platit, žádné papírové potvrzení však od tohoto veřejnoprávního média nedostanou. Informuje o tom zpravodajský server iDNES.cz. Koncesionářům bude muset stačit pouze příslib, který dala ČT přes své zpravodajství a prostřednictvím médií. Veřejný příslib je závazný právní akt, dalším obesíláním lidí by se dál neúměrně zvyšovaly náklady na už tak dost nepodařenou akci, konstatoval tiskový mluvčí televize Ladislav Šticha.

K TÉMATU: Česká televize vypověděla smlouvu firmě, která hledala neplatiče

Mluvčí dále koncesionáře ujistil, že se nikdo z mylně sankcionovaných lidí nemusí bát upomínek ani pozvání k soudu. Nedůvěřivci mají pochopitelně možnost si o písemné vyjádření požádat advokátní kancelář JUDr. Kalcsa, upřesnil. Jak uvádí server iDNES.cz, někteří nedůvěřivci však chtějí hnát tuto záležitost před soud. Jeden z postižených už dokonce podal žalobu nejen na advokátní kancelář, ale také na veřejnoprávní médium.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Aféra s dopisem ČT je dílem firmy, která už zklamala na Slovensku

Výstražný dopis České televize, který rozesílala advokátní kancelář právníka Dalibora Kalcsa na adresy živnostníků, o nichž se mylně domnívala, že podnikají v oboru výroby, prodeje nebo oprav televizních přijímačů, odcházel na adresy podnikatelů, které zjistila společnost BSP Lawyer Partners. Ta zajišťovala vymáhání poplatků pro ČT již v roce 2005 a televize se s ní na základě špatných zkušeností brzy rozešla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).