Hlavní navigace

Návrh Koncepce digitalizace dorazil na Úřad vlády

8. 3. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 3. 2006

Ministerstvo informatiky společně s ministerstvem kultury předložilo vládě návrh Koncepce rozvoje digitálního televizního vysílání v České republice. Na Úřad vlády se dokument dostává po meziresortním připomínkovém řízení a veřejné debatě, která proběhla prostřednictvím internetových stránek ministerstva informatiky.

Hlavním cílem Koncepce je urychlení přechodu na digitální vysílání v České republice. Koncepce vychází ze strategie EU v oblasti digitálního vysílání a informační společnosti s přihlédnutím na konkrétní situaci v ČR. Formuluje úlohu státu a příslušných správních úřadů při vytváření podmínek pro koordinaci postupu všech zainteresovaných subjektů v celém procesu přechodu, uvedlo na svém webu ministerstvo informatiky.

BRAND24

Proces digitalizace se postupně dotkne všech obyvatel země svými nevyhnutelnými důsledky (zejména technickými, organizačními, ekonomickými a sociálními). Nezbytným prvkem Koncepce je proto včasné zveřejnění sumarizace základních údajů o předpokládaném načasování jednotlivých fází přechodu, které subjektům na relevantních trzích umožní vzájemně synchronizovat opatření na podporu digitální migrace obyvatel, dodal resort s tím, že koncepce je zaměřena na zemské digitální televizní vysílání, protože téměř 80 procent obyvatel České republiky využívá jako hlavní prostředek pro příjem televizního vysílání analogové zemské vysílače.

Přečtěte si rozbor koncepce od serveru DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).