Hlavní navigace

National Geographic zrekonstruuje atentát na Lincolna, s Hanksem a v produkci Scotta

24. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dokumentární kanál National Geographic Channel chystá na začátek příštího roku velkolepou rekonstrukci atentátu na prezidenta Abrahama Lincolna. Nabídne ji i v Česku.

Jednou z nejočekávanějších událostí dokumentárního kanálu National Geographic Channel bude v příštím roce rekonstrukce atentátu na amerického prezidenta Abrahama Lincolna, který se stal v roce 1865. Předlohou bude stanici bestseller Killing Lincoln: The Shocking Assassination that Changed America Forever, což je možné volně přeložit jako Zabití Lincolna: Šokující vražda, která změnila Ameriku navždy. Dvouhodinovou rekonstrukci Killing Lincoln bude produkovat Ridley Scott.

ČTĚTE TAKÉ: National Geographic ve standardním rozlišení začal vysílat ve formátu 16:9

Režisér Scott ovšem není jedinou personou, který se do týmu National Geographic přidal. Diváci se mohou těšit také na herce, producenta, spisovatele a režiséra Toma Hankse, kterého není možné představovat například díky nezapomenutelným rolím ve filmech jako byly Zachraňte vojína Ryana, Forest Gump, Apollo 13 nebo Zelená míle. Role Abrahama Lincolna se chopí Billy Campbell. Samotný Hanks se ujme role hostitele a vypravěče, který bude diváky dějem provázet.

Tipy C

Z ARCHIVU: National Geographic má od dubna nový grafický kabát z Argentiny. Podívejte se

Je zvláštní říci, že vražda Abrahama Lincolna je neznámý příběh, ale může tomu tak být, uvedl Tom Hanks. Hloubka intrik a velikost spiknutí je tak nadčasovým tématem, že je s podivem, jak bylo možné takovouto historickou událost vysvětlit jen v několika větách, dodal uznávaný herec a producent. President National Geographic Channel Howard T. Owens doplnil: S někým jako je Tom, který je tak zapálený do historie a je takovým skvělým vypravěčem, bude možné projektu vtisknout ještě více energie a vážnosti. Rekonstrukce bude mít premiéru začátkem roku 2013 včetně Česka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).