Hlavní navigace

Natáčení sedmé řady Hry o trůny začne mimořádně až v létě

19. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: HBO
UVNITŘ VIDEO – Sedmá série Hry o trůny by se na obrazovkách měla objevit v létě 2017. Místo obvyklých deseti epizod se fanoušci dočkají symbolických sedmi.

Letos v létě by se měla začít natáčet sedmá řada fantasy ságy Hra o trůny. Vyplývá to z vyjádření programového ředitele americké HBO Casey Bloyse. Natáčení sedmi epizod proběhne primárně v Severním Irsku, jako další lokace poslouží Španělsko a Island. Výsledku by se měli diváci HBO dočkat v létě příštího roku. Doteď bylo vysílání nových epizod zahájeno vždy během dubna.

Posunutí začátku natáčení oproti obvyklému jarnímu termínu odůvodnili producenti seriálu David Benioff a D.B. Weiss dějovou linkou, ve jejímž rámci došlo na rodové heslo rodu Starků Winter si Coming. Teď, když zima přišla do Západozemě, rozhodli jsme se začít s natáčením o něco později, kdy se počasí začíná měnit, uvedl Bloys.

PSALI JSME: Další řada Hry o trůny je za rohem. HBO opět láká na „kino maratón“

Režiséry sedmé řady budou Mark Mylod, Jeremy Podeswa, Matt Shakman a Alan Taylor. Podle serveru DenOfGeek.com by měly být sedmá a osmá série těmi finálními, navíc scénaristé už nemohou vycházet z románové předlohy George R. R. Martina, neboť děj jeho knih už natáčení seriálu předběhlo.

Zvěsti o finální osmé sérii potvrdili i sami tvůrci. David Benioff uvedl pro server Deadline, že se producenti shodují na posledních dvou sériích – sedmé a osmé. Od začátku do konce celého seriálu jsme měli představu nějakých sedmdesáti nebo sedmdesáti pěti hodin odvysílaného materiálu, a to chceme také dodržet. Aktuálně to v součtu vychází na nějakých 73 hodin, dodal Benioff.

BRAND24

K TÉMATU: Premiéra šesté řady Hry o trůny bude 25. dubna. Souběžně s tou americkou

Sedmá série by se tak měla skládat ze sedmi epizod a osmá z pouhých šesti. Na prostoru zmíněných třinácti dílů tak tvůrci chtějí ukončit spletité osudy velkého množství postav, které jsou trademarkem celé ságy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).