Hlavní navigace

Nakolik je digitální asociace sourodý element?

5. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 12. 2006

Asociace digitálních televizí (ADT), která sdružuje stanice Óčko, Febio TV, RTA, TV Barrandov, TV Pohoda a Z 1, dnes uspořádala tiskovou konferenci. Za diskusním panelem usedli čtyři ředitelé nových televizí, zástupci RTA a TV Pohoda ale chyběli. Akce měla přinést stanovisko ADT k Technickému plánu přechodu na digitální vysílání (TPP), ten ale všichni zúčastnění připomínkovali zvlášť.

Server DigiZone.cz proto položil předsedovi ADT Jiřímu Balvínovi otázku: Proč asociace nepostupovala k TPP jednotně a nepřipravila jednu připomínku společně? Balvín věc vysvětlil slovy: Připomínky jsme podávali jednotlivě, protože zájmy každé z televizí mohou být jiné. Například zájmy Regionální televizní agentury (RTA) se mohou lišit od zájmů Óčka. Zároveň myslíme, že víc hlasů může být víc slyšet. Ve výsledku jsou dvě připomínky členů ADT veřejně přístupné a zbylé dvě důvěrné.

BRAND24

Přes možnost rozdílných zájmů jsou si ale dokumenty Z 1, TV Barrandov a Óčka velmi podobné. Martin Mrnka, ředitel stanice Z 1, proto zrod připomínek dále rozvedl: Sešla se skupina právníků zastupujících jednotlivé digitální televize, kteří se shodli na základních bodech. Vlastní znění si stanice pak dopracovaly samy. Febio TV se ve svojí připomínce ale pustilo do větší hloubky a navrhlo například stotisícovou pokutu ČTÚ za každý den zprodlení zavádění DVB-T. Fero Fenič, majitel televize, považuje ADT za příliš nesourodé uskupení.

Další informace z konference ADT:
Fero Fenič: můžu skončit jako bezdomovec
ADT chce od Novy hru s otevřenými kartami

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).