Hlavní navigace

Nacházíte se v dosahu východočeského vysílače Krásné? Dnes ho čeká výluka

29. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Výluka východočeského vysílače se taktéž bude týkat šíření rozhlasový stanic. Posluchači budou bez veřejnoprávních i komerčních okruhů. Odmlčí se i nejposlouchanější Impuls.

Pokud se nacházíte na území Čech, případně Vysočiny, na němž je možné přijímat signál z „pardubického“ vysílače Krásné, pak se budete muset dnes obejít bez jeho signálu. Právě na 29. května v době od 6 do 15 hodin naplánovaly České Radiokomunikace údržbovou přestávku na tomto stanovišti. Diváci v jeho dosahu se budou muset obejít bez digitálního signálu zemských multiplexů 1 až 3. Jako alternativní příjem mohou zájemcům, kteří bez televize nevydrží, posloužit vysílače Trutnov – Černá hora, Brno – Kojál, případně Jihlava – Javořice.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Po Pardubickém kraji získala televize V1 zakázku i od pardubického magistrátu

Na vysílači Krásné dojde i k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Toto se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 89,7 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 102,7 MHz, ČRo Dvojka na frekvenci 100,1 MHz, ČRo Pardubice na frekvenci 104,7 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 97,4 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 106 MHz a Rádio Blaník východní Čechy na frekvenci 93,9 MHz, uvedl tiskový mluvčí operátora Kamil Chalupa a dodal: Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).