Hlavní navigace

Na výstavě v Německu celníci zabavovali set-top-boxy

9. 6. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 6. 2006

Veletrh televizní techniky Anga Cable, který se koná každoročně v Německu, zažil letos nevídané pozdvižení. Na výstavu určenou výrobcům a distributorům kabelové, satelitní a multimediální techniky přišli hned první den celníci a začali přímo na stáncích zabavovat vystavené set-top-boxy. Důvod? Jednalo se o nezaplacení licence DVB pro MPEG-2 a MPEG-4. Mezi postiženými byl Hyundai, Digitall World, Globo a další. Druhý den měli tito výrobci na svých stáncích pouze LCD zobrazovače bez přijímačů, popisuje událost Jan Šupák z firmy Tipa, který se veletrhu účastnil. Pro čtenáře DigiZone.cz přibližuje akci i ze světlejší stránky: Výstava Anga Cable se nesla v duchu fotbalového šampionátu. Na každém německém stánku byla vidět fotbalová horečka. Výrobci se snažili prezentovat své produkty hlavně se zaměřením na vysílání v HDTV.

Veletrh proběl v německém Kolíně nad Rýnem ve dnech 30. května až 1. června. Akce se zúčastnilo 308 vystavovatelů z 28 zemí a jejich nabídku shlédlo 9400 návštěvníků. Další ročník – Anga Cable 2007 – je naplánový na 22. až 24. května přístího roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).