Hlavní navigace

Do dvou let by mohla na Slovensku začít vysílat Markíza Cinema

3. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 5. 2011

Filmový kanál Markíza Cinema a další tematické programy nejsledovanější slovenské televize Markíza by mohly začít vysílat v následujících dvou letech. V rozhovoru pro deník Sme to řekla generální ředitelka Markízy Zuzana Ťapáková. Jde o jeden z jejích prvních větších rozhovorů pro seriózní médium po loňském nástupu do funkce. Tak jako máme TV Doma, pravděpodobně budeme mít i další kanály, řekla Ťapáková.

K TÉMATU: TV Doma, ženský kanál Markízy, se inspiruje od rumunské TV Acasa

TV Doma je ženským kanálem Markízy, televize jej spustila v létě 2009 jako svůj druhý program. Při jeho vzniku se inspirovala od rumunské stanice Acasa TV, kterou stejně jako Markízu nebo českou Novu vlastní mediální skupina CME a založil ji současný prezident CME Adrian Sarbu. Nova se od rumunských televizí CME zase inspirovala u projektu filmového kanálu Nova Cinema, který je v podstatě kopií rumunské televize Pro Cinema.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Joj Plus chce být jako Prima Cool, ale jen s třetinovým rozpočtem

Na Markíze se soustředíme na zpravodajství, zábavu, možná reality show, velké zábavné formáty. Filmy a akviziční tituly budou na jiných kanálech, prozradila multikanálovou strategii Markízy její generální ředitelka. Může k tomu dojít v průběhu jednoho až dvou let, dodala. Nové kanály by podle ní mohly být i dva. Podobným směrem jde i televize Nova, která momentálně připravuje projekty několika tematických kanálů, ale jejich start zatím odsunula na neurčito.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).