Hlavní navigace

Na Slovensku vzniklo další sdružení regionálních televizí

9. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na Slovensku vznikla nová Asociace regionálních televizí, vystupující jako sdružení RegionTVnet. Jejími členy je zatím pět stanic.

Asociace sdružuje regionální stanice TV Bratislava, TV Karpaty, TV Nitrička, TV Oravia a TV Zemplín. Předsedkyní je ředitelka prvně jmenované televize Mária Urlandová. Sdružení zprovoznilo webovou stránku RegionTVnet.sk, která se snaží vysvětlit výhody nezávislých regionálních televizních stanic. Jak upozornil server Medialne.sk, na webu asociace figuruje i šestá stanice TV Sen, která ale zatím není uváděna v seznamu členů.

Nové sdružení bude fungovat paralelně se spolkem lokálních stanic LOToS, který byl založen v roce 1997. To provozuje i vlastní mediazastupitelství LOToS Plus. Další sdružení TV.net zastupuje podle svého webu tři desítky regionálních stanic. Nově vzniklá asociace chce každoroční Den regionální televize a další odborné i popularizační akce za podpory akademické sféry a cílené na obecnou veřejnost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).