Hlavní navigace

Na Slovensku diskutovalo o digitální dividendě osm subjektů

15. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 4. 2009

Telekomunikační úřad Slovenské republiky (TÚ SR) dnes oznámil, že do veřejné diskuse na téma využití tzv. digitální dividendy, uvolněných kmitočtu po analogovém televizním vysílání, se přihlásily čtyři firmy, jeden ústav a tři fyzické osoby. Celkově jde tedy o osm subjektů. S podrobnostmi se na server DigiZone.cz obrátil mluvčí TÚ SR Roman Vavro.

Tipy C

K TÉMATU: Slovensko otevřelo diskusi o digitální dividendě, stejně jako ČTÚ

Do veřejné diskuse na téma digitální dividenda se zapojily subjekty Orange, Slovak Telekom, Slovenská televize, T-Mobile, Výzkumný ústav spojů a tři fyzické osoby, konstatroval Vavro. Podrobnosti k využití digitální dividendy zveřejnil slovenský kontrolní orgán kmitočtového spektra na svých webových stránkách, přičemž jde o využití frekvenčních pásem 174 – 230 MHz (III. TV pásmo) a 470 – 862 MHz (tzv. IV. a V. TV pásmo). Server Digimedia.sk si všiml jedné zajímavosti – připomínek se nezúčastnila ani jedna z celoplošných komerčních televizí, tedy Markíza ani TV JOJ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).