Hlavní navigace

Na set-top-boxu můžete naladit i nový firmware

6. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
6. 2. 2009

Pokud se vám stane, že na terestrickém set-top-boxu nebo televizoru naladíte novou pozici, nemusí jít nutně o rozšíření programové nabídky. Serveru DigiZone.cz tuto informaci potvrdila tisková mluvčí Českých Radiokomunikací Marie Fianová. Jeden ze čtenářů se na nás obrátil s tím, že se mu na jeho přijímači podařilo naladit kanál s názvem TEST. Ten byl kromě televizí Prima, Prima 2 (test karta), Nova a Nova Cinema součástí multiplexu 2. Zajímavostí však bylo, že se neuložil.

Jednalo se o pravidelnou aktualizaci firmwaru některých televizních přijímačů, kdy se u nového ladění může tato informace projevit jako další programová pozice, řekla DigiZone.cz Fianová. Případ, kdy se firmware objevil jako nový televizní kanál, se stal v Brně. Upozornil na něj p. Jakub. Nedávno musel např. operátor multiplexu 3, společnost Czech Digital Group, řešit problém s televizory LG, kdy firmware způsoboval nefunkčnost těchto zařízení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).