Hlavní navigace

Na satelitu testuje nová albánská platforma, nalaďte si ji

9. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 9. 2008

Nová albánská satelitní platforma Tring začala koncem minulého týdne testovat na pozici Eutelsat W2 (16 st. vých.) a bez problémů mohou zachytit její signál také diváci v České republice. Balík kanálů na parametrech 11282/H, SR 27500, FEC 5/6 s kódováním MPEG-2 provozuje albánská společnost ASC (Albanian Satelitte Communications). Na testy upozornil s odvoláním na slovinský server slo.satelitv.net polský SatKurier.pl.

Prozatím obsahuje Tring pouze devět kanálů v normě DVB-S, jejichž signál není kódován. Na kanálech Tring Max, Tring World, Tring Series, Tring Life (dvakrát), Tring Super, SuperSonic TV, Vizion Plus TV a Dardan TV se vysílá povětšinou americká produkce v originálním znění s titulky. Prozatím nejsou k dispozici žádné podrobnější informace o záměrech platformy Tring. V současné době vysílá v Albánii jediná satelitní platforma, kterou je DigitAlb Satellite. Ta je šířena ze stejné družice jako Tring a je kódována v systému Conax, který se podařilo nedávno satelitním hackerům prolomit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).