Hlavní navigace

Na satelitu Astra ukončí analogové vysílání poslední hudební kanál

17. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 10. 2011

Po německé verzi lifestylového a hudebního kanálu MTV, který ukončil analogové vysílání ze satelitu na přelomu 31. prosince 2010 a 1. ledna 2011, dojde k vypnutí tohoto způsobu distribuce také u sesterské stanice VIVA. Stane se tak přesně rok poté. Analogové vysílání VIVA Deutschland skončí na družici Astra 1M tedy k 1. lednu 2012. Informace se objevila například na jejím webu a také německé Wikipedii.

Tipy C

K TÉMATU: Analog ze satelitu Astra přijímají více než čtyři miliony domácností

Německá VIVA je vůbec posledním dostupným hudebním kanálem prostřednictvím analogového satelitního šíření. Divák tak má k dispozici v původní distribuci signálu už většinou pouze německé plnoformátové stanice, například ARD, ZDF, ProSieben, Sat.1 a další. Jejich počet se blíží necelé třicítce. Poslední analogový signál se odmlčí na satelitu Astra 30. dubna příštího roku. VIVA působí na tamním trhu od roku 1993 a za svou téměř dvacetiletou historii se úspěšně etablovala na poli takto zaměřených tematických stanic. Kromě hudby se ve vysílání objevují i talkshow, seriály a reality show.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).