Hlavní navigace

Na satelit zařadí novou MTV tři platformy, UPC je s otazníkem

25. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 11. 2009

Lifestylový a hudební kanál MTV pro Českou a Slovenskou republiku má své místo jisté ve třech satelitních platformách. Nova deklaruje jeho zařazení do balíků CS Link, Skylink a dokonce i Digi TV, tedy platformy, která dlouhodobě nejeví o české programy zájem. Jen namátkou, v její nabídce chybí stanice TV BarrandovPrima Cool.

BRAND24

Otázkou však je, kde se v rumunské platformě, která působí také v České republice, objeví. Společnost RCS&RDS totiž působí jako multiregionální, a tak je otázkou zda to bude na pozici MTV Europe, jako u jiných společností působících na našem trhu, nebo novém nedávno aktivovaném transpondéru, kde ještě zbývá několik volných pozic a odkud vysílá také slovenská televize Doma, která patří stejně jako Nova pod křídla bermudské společnosti CME.

Otázkou však doposud zůstává zařazení do satelitní platformy UPC Direct, popř. nabídky kabelové televize UPC Digital. Komerční jednička sice tvrdí, že program se v nabídce objeví, podle vyjádření mluvčího operátora Františka Maliny pro ekonomický list E15 i deník Lidové noviny však není doposud s jejím provozovatelem uzavřena smlouva. Komerční dohoda o zařazení české MTV do nabídky UPC v této chvíli neexistuje, uvedl Malina s tím, že nechtěl komentovat, zda se problém podaří vyřešit do neděle.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).