Hlavní navigace

Na podzim nasadí Česká televize seriál Ve jménu vlasti, dánskou Vládu, finále Panství Downton nebo pokračování Pana Selfridge

29. 7. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zlatými glóby oceněný seriál Ve jménu vlasti, dánskou ságu Vláda nebo pokračování britských seriálů Panství Downton a Pan Selfridge. Tak bude vypadat podzimní sezóna na České televizi.

Podle programového ředitele České televize Milana Fridricha se současná světová seriálová produkce vyznačuje nadmíru vysokou kvalitou. Často se do televizního programu dostávají díla, která by jednoduše mohla uspět i při uvedení v kině a která uspokojí i diváky preferující inovativní a odvážnou tvorbu, uvedl Fridrich.

Pro vysílání České televize se tak snaží vybírat to nejzajímavější, co se na poli soudobé televizní produkce děje. Ve jménu vlasti, Panství Downton, Vláda nebo Pan Selfridge jsou podle Fridricha výjimečné projekty, nezřídka ověnčené profesními i fanouškovskými cenami. Už během prvního uvedení se z nich stávaly kultovní počiny. A přestože pokračují již několikátou sérií, na kvalitě neztrácejí. Jako celek odpovídají oblastem dnešního diváckého zájmu všude v Evropě, což jsou politická dramata, krimi a také historické a výpravné ságy, myslí si Fridrich.

PODROBNĚJI: Milan Fridrich – Česká televize se soustředí na výrazné počiny pro televizní prime time

Novinkou ve vysílání České televize se tak příští rok stane dánský seriál Vláda (Borgen), mapující svět politiky a její provázanosti se světem médií. Drama o cestě charismatické političky Birgitte Nyborg na post premiérky Dánska získalo mnoho ocenění, včetně ceny britské televizní akademie.

Politický podkres má také diváky a kritikou oceňovaný špionážní seriál Ve jménu vlasti (Homeland). Čtvrtá řada tohoto kultovního seriálu sleduje agentku Carrie Mathisonovou, která je nově šéfkou stanice CIA v Afghánistánu. Dílo tvůrců Howarda Gordona a Alexe Gansy vzniklo podle izraelské předlohy Hatufim (Unesení).

Čtvrtou řadou se vrací i výpravný retro seriál Pan Selfridge, který líčí vzestupy a pády majitele prvního velkého obchodního domu v Londýně na počátku 20. století. Diváci České televize ale nepřijdou ani o poslední, šestou řadu seriálu britské stanice ITV Panství Downton. V závěrečné sezóně, která uzavírá osudy šlechtické rodiny Crawleyových a jejich služebnictva, se vrátí i některé figury z předchozích řad a dojde na pár velkých zvratů a překvapivých momentů.

BRAND24

Zahraniční produkcí je rovněž německý dvoudílný film podle románu Uweho Tellkampa Věž. Příběh popisující rok 1982 a okruh rodiny a přátel drážďanského chirurga Richarda Hoffmanna ukazuje, že každodenní nekonfliktní život v totalitě je pouhou iluzí, která nemůže trvat věčně.

Do minulosti se vrací i německo-norské drama Dva životy, jež vypráví příběh Katherine, která žije spokojeně se svou rodinou v Norsku, ale s pádem Berlínské zdi se na povrch dostává i její dětství v Německu. Kdo je Katherine ve skutečnosti a jaký je její pohnutý osud?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).